Αφιέρωμα στο Μήλο! Κερί-Κηροπήγιο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κερί Πράσινο Μήλο

Επίπεδο: Προχωρημένο

Υλικά και εξοπλισμός.

Ένα έτοιμο κουφωτό κερί σφαιρικό μικρό.

Καλούπι σφαιρικό (μεσαίο μέγεθος)

Καλούπι σιλικόνης σε σχέδια φύλλων.

250 γραμμάρια μαλακή παραφίνη.

70 γραμμάρια σκληρή παραφίνη

Λίγο μελισσοκέρι

Λίγη συγκολλητική παραφίνη

Άρωμα πράσινο μήλο

Θερμόμετρο

Χρώματα εξωτερικής βαφής (πράσινο και κίτρινο) και πινέλο

Φυτίλι eco 6 με βάση.

Διαδικασία

Βάφουμε εξωτερικά το κουφωτό κερί με μια μίξη πράσινου και κίτρινου χρώματος με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω (ή το αντίστροφο) προσπαθώντας να πετύχουμε τα νερά που κάνει η φλούδα ενός μήλου.Περιμένουμε να στεγνώσει το χρώμα και το βουτάμε στο βερνίκι για να γυαλίσει.

Στερεώνουμε ένα φυτίλι eco 6 στο εσωτερικό του βαμμένου πλέον μήλου.

Λιώνουμε σε bain marie την παραφίνη μας και προσθέτουμε 15-25 ml από το άρωμά μας. Περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία στους 70 βαθμούς και ρίχνουμε την παραφίνη μέσα στο κουφωτό κερί περιμένοντας να κρυώσει.

Κατασκευή πάνω μέρος του μήλου (καπάκι)

Λιώνουμε την σκληρή παραφίνη και το μελισσοκέρι σε δύο διαφορετικά δοχεία.

Παίρνουμε το μισό καλούπι μπάλας (κάτω μέρος) και του βάζουμε πλαστελίνη για στεγανοποίηση.

Ρίχνουμε την παραφίνη και περιμένουμε να στεγνώσει.

Με το ίδιο μείγμα χυτεύουμε στο καλούπι σιλικόνης για να φτιάξουμε το φυλλαράκι.

Αφού κρυώσουν και τα ξεκαλουπώσουμε, τα βάφουμε στις αποχρώσεις του πράσινου μήλου όπως κάναμε προηγουμένως.

Ρίχνουμε σε μια επιφάνεια λίγο μελισσοκέρι και μόλις κρυώσει λίγο και μπορούμε να το πλάσουμε, φτιάχνουμε το κοτσάνι.

Κολλάμε το κοτσάνι και το φύλλο με το πάνω μέρος του μήλου χρησιμοποιώντας την συγκολλητική παραφίνη. Τέλος το βουτάμε κι αυτό σε βερνίκι.

Όταν καεί το κερί μέσα στο μήλο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως κηροπήγιο τοποθετώντας ένα ρεσώ.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2016 14:45

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.