HemiSqualane: Μια νέα μορφή φυτικής σιλικόνης από ζαχαροκάλαμο!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Με αφορμή το νέο μας προϊόν για τα καλλυντικά, το Hemi Squalane, θα δούμε δύο ενδιαφέρουσες συνταγές μια για το πρόσωπο και μια για τα μαλλιά. Πρώτα όμως ας γνωρίσουμε το υλικό!

Hemi Squalane, INCI:C13-15 alkane , Προέλευση: Από ζαχαροκάλαμο

Είναι ένα λεπτό, διάφανο λάδι σαν σιλικόνη με εξαιρετικές μαλακτικές/ενυδατικές ιδιότητες. Έχει πάρα πολύ καλή αίσθηση στην αφή έπειτα από την χρήση του καλλυντικού. Μπορεί να αντικαταστήσει το παραφινόλαδο και την σιλικόνη.

  1. Απλώνεται πανεύκολα

  2. Μη λιπαρό

  3. Όχι κολλώδες

  4. Μεταξένια απαλή υφή

  5. Εξαιρετική καθαριστική δράση

Χρήσεις: 1-60 % σε γαλακτώματα ντεμακιγιάζ, κρέμες ματιών, μαλλιά (conditioner, leave in ,color protection, anti frizz), αποσμητικά, μακιγιάζ

Οι συνταγές

Διφασικό ντεμακιγιάζ για τα μάτια και το πρόσωπο

Επίπεδο: Αρχαρίων

Υλικά για 100 γρ

50 γρ Hemi Squalane

48 γρ Νερό Απιονισμένο ή Ανθόνερο της επιλογής σας

1 γρ Συντηρητικό 12

1 γρ Πανθενόλη

Διαδικασία

Σε αποστειρωμένο δοχείο ζυγίζουμε διαδοχικά όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Αποθηκεύουμε σε μπουκάλι των 100 ml.

Παρατηρούμε ότι το μίγμα διαχωρίζει. Είναι φυσιολογικό. Ανακινούμε πριν από κάθε χρήση.

 

Color protection hair conditioner

Επίπεδο: Αρχαρίων

Υλικά για 100 γρ

Θερμή φάση

77 γρ Νερό απιονισμένο ή ανθόνερο της επιλογής σας

3 γρ ΒΤΜS – 50

3γρ Cetyl alcohol

5γρ Καστορέλαιο

5 γρ Λάδι αβυσσηνίας

Ψυχρή φάση

1 γρ Συντηρητικό 12

2 γρ Hemisqualane

1 γρ Lamesoft

1 γρ polyquat

1 γρ Πανθενόλη

1 γρ άρωμα για καλλυντικό Cotton 3 in 1

Η ψυχρή φάση στο conditionerμπορεί να αλλάξει και να ταιριάξει στις ξεχωριστές ανάγκες του καθενός.

Διαδικασία

Για να δημιουργήσουμε ένα conditionerή μία μάσκα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον κανόνα των 2 φάσεων. Στην Α’ Φάση (θερμή) όλα τα υλικά θερμαίνονται στους 70οC και στη Β’ Φάση (ψυχρή) όπου προσθέτουμε τα ευαίσθητα υλικά στους 35οC. Επομένως :

  • -          Ζυγίζουμε όλα τα υλικά της θερμής φάσης σε ένα δοχείο και θερμαίνουμε σε bain marie στους 70οC.
  • -          Ανακατεύουμε με το μίξερ για 15 δευτερόλεπτα και επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές.
  • -          Μόλις η θερμοκρασία φτάσει στους 35οC προσθέτουμε τα υλικά της ψυχρής φάσης.
  • -          Ανακατεύουμε και συσκευάζουμε.

Καλή επιτυχία!!

Σχεδιασμός & εκτέλεση συνταγών: Λίλυ Φράγκου - Δήμητρα Τσερκάκη

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Μάρτιος 2017 15:00

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.