Πασχαλινό αυγό γεμιστό με καρότα! Μια μπάλα οξυγόνου έκπληξη!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Η Ειρήνη μας εντυπωσιάζει και πάλι με μια μπάλα οξυγόνου σε σχήμα αυγού γεμισμένη με το cupcake soap frosting! Μια λαχταριστή πασχαλινή δημιουργία για μικρούς και μεγάλους! 

 

Πασχαλινό Cupcake Bath Bomb

Επίπεδο: Προχωρημένων

Υλικά για τη βάση

125 γρ. (1/2 κούπα) Σόδα Διττανθρακική (Bicarbonate)

62,5 γρ. (1/4 κούπας) Κιτρικό Οξύ Άνυδρο

5 γρ. (1 κ.γ.) Αφριστικό SLSA

10 γρ. (2κ.γ.) Αμυγδαλέλαιο

3ml Άρωμα White Tea

1,5ml Χρώμα Νερού Πράσινο

Εξοπλισμός

Γάντια

Ζυγαριά ή Δοσομετρικές κούπες

Δοσομετρικά κουτάλια

Κόσκινο

Μπολ

2 Σταγονόμετρα

1 Καλούπι Πλεξιγκλάς Σφαίρα Μεσαίο (Διάμετρος: 100mm)

Εκτέλεση

Αρχικά ζυγίζουμε τις σκόνες (μαγειρική σόδα, κιτρικό οξύ και αφριστικό).

Τις κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ και τις ανακατεύουμε.

Κατόπιν προσθέτουμε το αμυγδαλέλαιο, το άρωμα και στο τέλος το χρώμα.

Ανακατεύουμε το μείγμα καλά μέχρι η υφή του να είναι σαν υγρή άμμος.

Τοποθετούμε στο μισό καλούπι (στο κάτω μέρος) το μείγμα και πιέζουμε καλά.

Περιμένουμε 30 λεπτά και ξεκαλουπώνουμε.

Το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το αφήνουμε μία μέρα να σκληρύνει.

 

Υλικά για το Frosting

280γρ. βούτυρο κακάκο

20γρ. μελισσοκέρι λευκό

100γρ. Σόδα Διττανθρακική (Bicarbonate)

50γρ. Κιτρικό Οξύ Άνυδρο

30γρ. Αφριστικό SLSA

20 σταγόνες Χρώμα Κίτρινο Νερού

3ml Άρωμα WhiteTea

Εξοπλισμός

Ποτήρι Ζέσεως 500ml

Φούρνος Μικροκυμάτων

Γάντια

Ζυγαριά ή Δοσομετρικές κούπες

Δοσομετρικά κουτάλια

Κόσκινο

Μπολ

2 Σταγονόμετρα

Μίξερ Χειρός

1 Κορνέ

Εκτέλεση

Αρχικά λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων το βούτυρο κακάο με το μελισσοκέρι και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σκόνες (Σόδα + Κιτρικό + Αφριστικό) και ανακατεύουμε με ένα μίξερ.

Προσθέτουμε το χρώμα και το άρωμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Το τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο να παγώσουν τα βούτυρα και να σκληρύνει λίγο το μείγμα μας.

Αφού παγώσουν λίγο, τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα ξαναχτυπάμε με το μίξερ.

Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές.

Στη συνέχεια παίρνουμε το κορνέ το γεμίζουμε με το μείγμα μας και κάνουμε σχέδια με το Frosting πάνω από τη βάση μας.

Διακοσμούμε πάνω στο Frosting με πασχαλινά σχέδια από σαπούνι γλυκερίνης.

Καλή επιτυχία! 

Σχεδιασμός & εκτέλεση συνταγής: Ειρήνη Λυραντζή

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.