Wall pour, μια ενδιαφέρουσα τεχνική στο σαπούνι της ψυχρής μεθόδου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Σας παρουσιάζουμε την δική μας εκδοχή της γνωστής τεχνικής wall pour. Δημιουργούμε πιο έντονα σχέδια χάρη στο λεγόμενο thick trace.

Υλικά για 1 ½ κιλό σαπούνι

250 γρ φοινικέλαιο

250 γρ φοινικοπυρηνέλαιο

100 γρ καστορέλαιο

300 γρ ελαιόλαδο

100 γρ ελαιοκράμβη

138 γρ απιονισμένο νερό

340 γρ καυστική σόδα

15 mlγαλακτικό νάτριο

½ κ.γ. sunburst sparkle micaδιαλυμένη σε 1κ.γ. αμυγδαλέλαιο

Μίγμα από ¼ κ.γ. passionata mica και ¼ κ.γ. purple passion mica διαλυμένη σε 1κ.γ. αμυγδαλέλαιο

1 κ.γ. dreamy aqua marine mica διαλυμένη σε 2 κ.γ. αμυγδαλέλαιο

2,5 ml δεντρολίβανο

3 ml άρκευθος

2 ml μοσχολέμονο (lime)

3,5 ml λεμόνι

3,5 ml λεμονόχορτο

3 ml πτιγκρέιν

 

Διαδικασία

Στηρίζουμε το καλούπι μας υπό γωνία ώστε η μια μεριά να είναι πιο ψηλά από την άλλη. Προετοιμάζουμε τις χρωστικές mica.

Ζυγίζουμε το νερό, την καυστική σόδα, προσθέτουμε τη δεύτερη στο νερό, ανακατεύουμε να λιώσει και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Όταν η θερμοκρασία πέσει στους 35 βαθμούς ρίχνουμε το γαλακτικό νάτριο και ανακατεύουμε.

Παράλληλα ζυγίζουμε και λιώνουμε όλα τα λάδια και βούτυρα της συνταγής σε μπεν – μαρί.

Όταν η θερμοκρασία στα λάδια και στη σόδα είναι μεταξύ 30-35 βαθμών, ρίχνουμε το διάλυμα της σόδας στα λάδια, ανακατεύουμε με ράβδο ανάδευσης μέχρι να ομογενοποιηθούν και να επιτύχουμε ελαφρύ trace.

Ρίχνουμε το άρωμα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ίσα μέρη και το ένα το χωρίζουμε στα 2. Συνολικά θα έχουμε μια κανάτα με πολύ σαπούνι και 2 με λιγότερο. Χρωματίζουμε το περισσότερο μέρος με το dreamyaquamarineκαι τα άλλα 2 με τις άλλες χρωστικές

Ανασηκώνουμε τη μια μακριά πλευρά του καλουπιού ελαφρά και χυτεύουμε αρκετή ποσότητα στο τοίχος του καλουπιού από το μπλε χρώμα και λιγότερη από τις άλλες 2. Στη συνέχεια ανασηκώνουμε την απέναντι πλευρά και χυτεύουμε με τον ίδιο τρόπο. Συνεχίζουμε εναλλάξ να χυτεύουμε στην κάθε πλευρά μέχρι να γεμίσει το καλούπι μας.

Αφήνουμε στο καλούπι για 48 ώρες, κόβουμε και αφήνουμε να ωριμάσει για ένα μήνα πριν τη χρήση.

Καλή επιτυχία!

Σχεδιασμός & εκτέλεση συνταγής: Δήμητρα Τσερκάκη

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Απρίλιος 2017 14:49

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.