Aloha από τη μακρινή Χαβάη! Κατασκευές εμπνευσμένες από το φετινό trend Hawaii Flamingo: Χαβανέζικο σαπούνι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Συνέχεια του αφιερώματός μας στο φετινό trend Hawaii Flamingo με ένα υπέροχο σαπούνι ψυχρής μεθόδου με ζωντανά χρώματα και εξωτικό άρωμα !

Μια διασκεδαστική εκδοχή της τεχνικής column swirl.

Επίπεδο: Προχωρημένων

Υλικά για 750γρ σαπουνιού

100 γρ λάδι babassu

25 γρ κανναβέλαιο

50 γρ λάδια monoi de Tahiti

100 γρ φοινικέλαιο

150 γρ λάδι ελαιοκράμβης

50 γρ λάδι αβοκάντο

74 γρ καυστική σόδα

170 γρ απιονισμένο νερό

7,5 γρ γαλακτικό νάτριο

7,5 γρ άρωμα cocoananas

½ κ.γ κίτρινο νερού

½ κ.γ. φούξια νερού

Μίγμα ¼ κ.γ κίτρινο νερού και ¼ κ.γ. φούξια νερού

*Τα χρώματα αλλάζουν μετά από 24 ώρες και γίνονται πολύ φωτεινά. Το σαπούνι κατά τη χρήση μπορεί να βγάλει χρώμα.

Διαδικασία

Προετοιμάζουμε το καλούπι μας και τοποθετούμε στη μέση του ένα κολωνάκι από κερί. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο πλαστικό ή ξύλινο αντικείμενο σε σχήμα τετράγωνο ή να αυτοσχεδιάσουμε!!

Ζυγίζουμε το νερό, την καυστική σόδα, προσθέτουμε τη δεύτερη στο νερό, ανακατεύουμε να λιώσει και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Όταν η θερμοκρασία πέσει στους 35 βαθμούς ρίχνουμε το γαλακτικό νάτριο και ανακατεύουμε. 
1

Παράλληλα ζυγίζουμε και λιώνουμε όλα τα λάδια και βούτυρα της συνταγής σε μπεν – μαρί.
2

Όταν η θερμοκρασία στα λάδια και στη σόδα είναι μεταξύ 30-35 βαθμών, ρίχνουμε το διάλυμα της σόδας στα λάδια, ανακατεύουμε με ράβδο ανάδευσης μέχρι να ομογενοποιηθούν και να επιτύχουμε ελαφρύ trace. 3

Ρίχνουμε το άρωμα και ανακατεύουμε ελαφρά.
4

Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 ίσα μέρη και χρωματίζουμε με τα 3 διαφορετικά χρώματα.
7

Χυτεύουμε το πρώτο χρώμα στο κέντρο της κολώνας ώστε να πέφτει ομοιόμορφα στις 4 πλευρές.
9
Συνεχίζουμε με τα άλλα δύο χρώματα ρίχνοντας το σαπούνι πάλι στο κέντρο της κολώνας.
10
Συνεχίζουμε την εναλλαγή μέχρι να τελειώσει όλο μας το μίγμα.
11

Αφήνουμε στο καλούπι για 24 ώρες. Έπειτα ξεκαλουπώνουμε και κόβουμε 4 μεγάλα κομμάτια.
16

Αφήνουμε να ωριμάσει για ένα μήνα πριν τη χρήση.

Καλή επιτυχία!

Σχεδιασμός & εκτέλεση συνταγής: Δήμητρα Τσερκάκη

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Μάιος 2017 13:19

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.