Έφτασε ο παγωτατζής!!! Παγωμένο φραουλένιο sorbet!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Το αφιέρωμά μας στα "περίεργα" παγωτά από κερί και σαπούνι οδεύει προς την ολοκλήρωσή του με ένα σουπερ λαχταριστό sorbet ψυχρής μεθόδου!

 

Επιλέγουμε λάδια που είναι σκληρά γιατί θέλουμε να δώσουμε όγκο και υφή στο σαπούνι μας.

Επίπεδο: Προχωρημένο

Υλικά για 2 ποτήρια (500γρ)

Βάση

100 γρ λάδι καρύδας

100 γρ φοινικοπυρηνέλαιο

100 γρ βούτυρο καριτέ

50 γρ αμυγδαλέλαιο

54 γρ καυστική σόδα

135 γρ απιονισμένο νερό

½ κ.γ. άρωμα φράουλα 3 in 1

½ κ.γ άρωμα ρούμι 3 in1

1 κ.γ κόκκινο pigment

2-3κ.γ. παπαρουνόσπορος

Διακόσμηση

- 100 γρ διάφανη σαπουνόμαζα extra hard σε κομμάτια για να φτιάξουμε τα παγάκια χρησιμοποιώντας μια απλή παγοκύστη

- 20 γρ λευκή σαπουνόμαζα για τις φράουλες

  • 3 στ. κόκκινο pigment
  • Καλούπι φρούτα και ξηροί καρποί ή καλούπι πάστα φράουλα σαντιγύ
  • Χρώμα εξωτερικής βαφής Craft paint Brilliant green

- καλαμάκια

Διαδικασία

Ακολουθούμε τη γνωστή διαδικασία για το σαπούνι ψυχρής μεθόδου. Χτυπάμε το μίγμα μας μέχρι να φτάσουμε σε πολύ παχύ trace.

Ρίχνουμε στο ποτήρι μας μερικά «παγάκια», λίγη ποσότητα σαπουνιού, μερικά «παγάκια» και ξανά σαπούνι μέχρι να γεμίσουμε το ποτήρι μέχρι πάνω. Θέλουμε να δώσουμε υφή γρανίτας στο σαπούνι οπότε χυτεύουμε με ακανόνιστο τρόπο ή με κορνέ.

Στο τέλος τοποθετούμε τις φράουλες, τα καλαμάκια και ό,τι άλλο διακοσμητικό μας αρέσει.

Καλή σας απόλαυση! 

Σχεδιασμός & εκτέλεση συνταγής: Δήμητρα Τσερκάκη

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 15:53

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.